ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός – Οι στόχοι και το «στοίχημα»

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός – Οι στόχοι και το «στοίχημα»
Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να κρατά έναν «άσσο» στο μανίκι του και να προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση νέου μέτρου στήριξης ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας παραχωρεί σήμερα (23/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει προχωρήσει σε έναν απολογισμό πεπραγμένων της κυβέρνησης στους τομείς αυτούς ενώ παράλληλα θα δώσει μια… πρόγευση των όσων θα έρθουν σε μια ενδεχόμενη δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνέντευξης Τύπου, η πρώτη από έναν κύκλο θεματικών που να ανοίξει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε μια σειρά μέτρων που μπαίνουν σε εφαρμογή, όπως για παράδειγμα η αύξηση των συντάξεων κατά 7,7%, το Market Pass αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αναμένεται δε να σημειώσει πως το «στοίχημα» της πρώτης τετραετίας ήταν οι χαμηλότεροι φόροι ενώ της δεύτερης θα είναι οι καλύτεροι μισθοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει πως η ακρίβεια -το νούμερο ένα θέμα για τους ψηφοφόρους- αποτελεί ένα πρόβλημα που έρχεται από το εξωτερικό ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στις κινήσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα υπερτονίσει πως η οικονομία έχει καλύτερη πορεία από το αναμενόμενο, κάτι που άλλωστε επέτρεψε και τη μεγαλύτερη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης που επακολούθησε λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο πρωθυπουργός να κρατά έναν «άσσο» στο μανίκι του και να προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση νέου μέτρου στήριξης.

Ήδη η σεναριολογία έχει αρχίσει να φουντώνει, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να κάνει λόγο για δώρο Πάσχα 250-300 ευρώ σε ευάλωτους ή χαμηλοσυνταξιούχους και συζητήσεις να γίνονται για ξεπάγωμα των τριετιών ή και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος -σενάριο που ωστόσο φαίνεται πως είναι μάλλον δύσκολο στην υλοποίησή του στην παρούσα φάση.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του είναι βέβαιο ότι θεωρούν το ισχυρό χαρτί τους στο δρόμο προς τις εκλογές την οικονομία.

Τα νούμερα είναι μάλλον σύμμαχος της κυβέρνησης και είναι σαφές εδώ και καιρό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα επικαλείται σε κάθε ευκαιρία.

Η μείωση των φόρων, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας είναι τα «χαρτιά» που η κυβέρνηση θεωρεί ότι της δίνουν ώθηση στον αγώνα δρόμου μέχρι τις εκλογές.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Μαξίμου επέλεξε να ανοίξει τις θεματικές αυτές συνεντεύξεις με την οικονομία ενώ το επόμενο διάστημα η «βεντάλια» θα ανοίξει και θα τεθούν επί τάπητος και άλλα ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συγκεφαλαιώσει το κυβερνητικό έργο ανά ενότητες και να παρουσιάσει επιγραμματικά τους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ