ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Neurosoft: δυναμικό πλάνο ανάπτυξης για το 2023

Neurosoft: δυναμικό πλάνο ανάπτυξης για το 2023
Για το 2023, ο στόχος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να παραμείνει σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών θέλει να διατηρήσει και το 2023 η Neurosoft με την εισηγμένη -στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου- εταιρεία να επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των λύσεων κυβερνοασφαλείας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ η διοίκηση της δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επέκτασης και μέσω εξαγορών.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Neurosoft, Νώντας Πασχαλίδης, το 2022 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία. Αν και δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος δεδομένου ότι η εταιρεία, η οποία ελέγχεται κατά 68% από τον ΟΠΑΠ, είναι εισηγμένη, ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι ο κύκλος εργασιών το 2022 έκλεισε σε επίπεδα άνω των 20 εκατ. ευρώ όταν το 2021 ήταν στα 14 εκατ. ευρώ.

Για το 2023, ο στόχος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να παραμείνει σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος είναι τα έσοδα να φθάσουν ακόμη και στα 30 εκατ. ευρώ.

Η Neurosoft δείχνει τα τελευταία χρόνια να έχει επικεντρωθεί σε τρεις τομείς δραστηριοτήτων: την κυβερνοασφάλεια, την υλοποίηση έργων υποδομών με έμφαση στο cloud αλλά και τα έργα που σχετίζονται με εργασίες στο πεδίο (field services). Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία προχώρησε στον Νοέμβριο του 2021 στην πώληση των δραστηριοτήτων στο χώρο του χρηματοπιστωτικού λογισμικού (factoring) στην Qualco με το τίμημα να διαμορφώνεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και τον κ. Πασχαλίδη να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Ο τομέας όπου η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη έμφαση είναι αυτός της κυβερνοασφάλειας όπου η Neurosoft θεωρείται από τους σημαντικότερους «παίκτες» της ελληνικής αγοράς με ένα αρκετά διευρυμένο πελατολόγιο που περιλαμβάνει μεγάλες επιχειρήσεις από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, την ενέργεια, το λιανεμπόριο κ.ά.

Η Neurosoft διαθέτει το δικό της κέντρο παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας (security operations center – SoC) και μία πλειάδα από λύσεις, τις οποίες προσαρμόζει στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, έχοντας συνεργασίες με προμηθευτές όπως είναι η Microsoft, η IBM και η Fortinet. Η Neurosoft δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στο cloud, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, πρακτικά η κυβερνοασφάλεια βοηθά και στην προσέλκυση πελατών που αναθέτουν στην Neurosoft την υλοποίηση έργων πληροφοριακών υποδομών και cloud με την εταιρεία να συνεργάζεται τόσο με τη Microsoft όσο και με την Amazon Web Services (AWS). Υποδομές cloud και κυβερνοασφάλεια είναι άλλωστε οι τομείς όπου, όπως ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης, η διοίκηση της Neurosoft δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της.

Όσον αφορά το Δημόσιο, μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο, δεν ήταν στα βασικά πλάνα της Neurosoft με εξαίρεση τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος τελικώς ακυρώθηκε. Όμως, από τον περασμένο Φεβρουάριο το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε με την έμφαση να είναι, όπως είναι προφανές, στα έργα κυβερνοασφάλειας που προκηρύσσουν ή πρόκειται να προκηρύξουν οργανισμοί του δημόσιου τομέα.

H Neurosoft έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει αναλάβει αρκετά έργα στην Αλβανία όπως και σε άλλες περιοχές της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής εφόσον της το ζητήσουν κάποιοι από τους μεγάλους πελάτες της. Όσον αφορά τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, στα πλάνα της Neurosoft είναι η ανάπτυξη μίας κάθετης λύσης κυβερνοασφάλειας για τουριστικές επιχειρήσεις.

Στον τομέα των field services, ένας από τους βασικούς πελάτες της Neurosoft είναι ο ΟΠΑΠ με την πρώτη να έχει την υποστήριξη σε επίπεδο πληροφοριακών υποδομών όλων των σημείων του δεύτερου. Πέραν αυτού του έργου, η Neurosoft δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στις υλοποιήσεις που σχετίζονται με τα δίκτυα οπτικών ινών.

Η Neurosoft συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αναλαμβάνοντας να φέρει την οπτική ίνα από το δρόμο μέχρι το σπίτι του πελάτη που έχει επιλέξει να αποκτήσει σύνδεση FTTH (fiber to the home), έναν τομέα για τον οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Μάλιστα, σκοπεύει να δημιουργήσει ειδική ομάδα και να προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων για το συγκεκριμένο τμήμα.

Σημειώνεται ότι η Neurosoft απασχολεί 240 άτομα και στα πλάνα είναι η άμεση πρόσληψη άλλων 30 εργαζομένων πέραν αυτών που σχετίζονται με τα έργα για τις FTTH συνδέσεις.

Επίσης, στο χώρο των οπτικών ινών περιλαμβάνεται και η υποστήριξη που προσφέρει η Neurosoft στην κοινοπραξία της Τέρνα Ενεργειακή και της Grid Telecom για το έργο Ultra Fast BroadBand (UFBB) που αφορά συνδέσεις οπτικών ινών σε περιοχές της χώρας με χαμηλό εμπορικό ενδιαφέρον. «Είναι ένα έργο που το βλέπουμε στρατηγικά» επεσήμανε ο κ. Πασχαλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ