Natura 2000: Δίμηνη παράταση στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές μελέτες
Παράταση έως τις 30 Απριλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.), που αφορούν τρεις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000».
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, δίδεται δίμηνη παράταση στις Ε.Π.Μ. των Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους) και των Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Γρεβενών (ανατολικό και δυτικό τμήμα).
Οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες θα καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας, με σαφείς όρους και κανόνες για τις χρήσεις γης και την οικονομική και ανθρωπογενή δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές.
Όπως αναφέρεται, η παράταση στη διαβούλευση δίνεται, ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφέρουν τις απόψεις τους και να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις.
Σημειώνεται πως η δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κλικ εδώ), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή; Ψηφίστε στο νέο poll του Act for Earth
Σε ύψιστο συναγερμό η Μέση Ανατολή: Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
14:39
Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσει το Μετρό και το Τραμ - Θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
14:36
Ξεπερνούν τα τρία εκατ. οι άνεργοι στη Γερμανία - Δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης η αγορά
14:30
Διάκριση για την Eurolife FFH στα e-volution Awards 2026 για την πλατφόρμα EurolifeEnter
14:22