ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Βούλιαξαν» οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τον εορτασμό του Πάσχα

«Βούλιαξαν» οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τον εορτασμό του Πάσχα
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με το εφετινό Πάσχα να βρίσκεται πια στην κορύφωσή του. 

Λίγες μέρες πριν η πληρότητα που ανέμεναν οι ξενοδόχοι, κυμαινόταν από 70% έως 90% ενώ υπολογίζοντας και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ανά περίπτωση, εκτιμούσαν πως μπορεί να φτάσει και το 100% βάσει των στοιχείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Σημειώνεται πάντως ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο αριθμός των εποχικών καταλυμάτων που επανεκκινούν τη λειτουργία τους αγγίζει μόλις το 30% του συνόλου των καταλυμάτων της χώρας.

Στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για το Πάσχα, ξεχωρίζουν τα νησιά όπως Κέρκυρα, Πάτμος, Μύκονος, Σαντορίνη (όπου θα ανοίξει το 50% των καταλυμάτων) η Θάσος, η Χίος αλλά και κοντινά νησιά όπως η Ύδρα που προσφέρονται για μικρές αποδράσεις. Έντονο όμως είναι το ενδιαφέρον και για τους ηπειρωτικούς προορισμούς όπως το Πήλιο, τα Ιωάννινα, περιοχές της Πελοποννήσου και η Καβάλα.

«Πρώτο ζέσταμα για την καλοκαιρινή σεζόν»

«Μετά το σοκ της πανδημίας, η τουριστική κίνηση της πασχαλινής περιόδου επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και είναι ένα πρώτο ''ζέσταμα'' για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 που θα ακολουθήσει» σημείωνε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος προσθέτοντας:

«Η ροή κρατήσεων από σημαντικές μας αγορές βρίσκεται σε προ covid επίπεδα και αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου, οδεύουμε προς ένα καλό lead in τον Μάιο από πλευράς τουριστικών αφίξεων και πληροτήτων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα πιάσουμε τουλάχιστον τα νούμερα του 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού».

Γεμάτα και τα Airbnb

Υψηλά ποσοστά πληρότητας εμφανίζουν επίσης τα ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Aξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις αρχές Απρίλιου σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και σε χιλιομετρική απόσταση 5 -6 χιλιομέτρων οι πληρότητες άγγιζαν το 90%. Στην ηπειρωτική χώρα άνω του 80% καταγράφονταν σε Καλαμπάκα, Μέτσοβο, Λεωνίδιο, Ναύπακτο και Καλάβρυτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ