ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επιχειρηματίες: Ανακούφιση για το αποτέλεσμα, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Επιχειρηματίες: Ανακούφιση για το αποτέλεσμα, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
INTIME

Στη σημασία που έχει η πολιτική σταθερότητα για την οικονομία και το επιχειρείν στη χώρα, αναφέρθηκαν φορείς της αγοράς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου μιλώντας στο CNN Greece μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ανακούφιση».

Λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στελέχη της αγοράς σημείωναν χαρακτηριστικά πως «αποτελεί μία ανακούφιση καθώς η οικονομία χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον και κανείς δεν ήθελε πειραματισμούς. Θέλαμε σταθερότητα, διάρκεια καθώς και μία κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου, όπως την εξέφρασαν εκπρόσωποί του στο CNN Greece, ήταν να μη μπει, η χώρα και η εθνική οικονομία τους επόμενους μήνες σε μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, η οποία σε καμία περίπτωση, σημείωναν, δεν βοηθά την αγορά και την επιχειρηματικότητα που χρειάζεται ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον για να αναπτυχθεί. Σταθερότητα και διάρκεια που προκύπτουν από ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα είναι τα στοιχεία που επεσήμαναν ως απαραίτητα για την καλή πορεία του επιχειρείν το επόμενο διάστημα.

Τόνιζαν επίσης την ανάγκη πλέον να σχηματιστεί σύντομα ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα στη χώρα, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομία σε περιόδους πολιτικής αστάθειας.

Την ίδια στιγμή πάντως το κρίσιμο για τη οικονομία και την αγορά μετά τις εκλογές είναι, όπως σημείωναν, να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Αυτό αναμένουμε» υπογράμμιζαν. Μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει αλλά και εκείνες που εξακολουθεί να ζητά η αγορά και επιχειρηματικός κόσμος ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ