Σδούκου: Δράσεις για τη διευκόλυνση των επενδύσεων στον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο
Ανανεώθηκε:
Στην ανάγκη υλοποίησης μιας βιώσιμης πρόσβασης της ΕΕ σε κρίσιμες και στρατηγικές πρώτες ύλες και στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των σχετικών εφοδιαστικών αλυσίδων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας την Τρίτη 29/8 στο Συνέδριο RawMat 2023, με θέμα «Κρίσιμες πρώτες ύλες: Η στρατηγική αυτονομία της χώρας».
Η κυρία Σδούκου τόνισε, ότι ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να προχωρήσει, άμεσα, σε πιο συγκεκριμένες δράσεις, με τελικό στόχο την κατάκτηση της στρατηγικής αυτονομίας της χώρας, αλλά και τη συνδρομή στην αυτάρκεια της Ευρώπης σε κρίσιμες πρώτες ύλες, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Εκτός από την εθνική νομοθεσία, που πρέπει να είναι συνεπής και να γίνεται με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες, η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην προωθούμενες δράσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν τρεις άξονες προτεραιοτήτων: έρευνα – προσέλκυση επενδυτών – επιτάχυνση στην αδειοδοτική διαδικασία.
Τέλος, η κυρία Σδούκου σημείωσε ότι προχωράει η σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί σχέδιο τροποποιήσεων των διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα (Μ.Κ), με βασικό στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων στον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο, όσο αφορά στα κρίσιμα και στρατηγικά ορυκτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Νορβηγία το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο με 11 ανεμογεννήτριες
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41
Λωρίδα της Γάζας: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
23:30