ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεωργιάδης: Η μεγάλη αύξηση των μισθών θα γίνει με τις πολλές νέες επενδύσεις

Γεωργιάδης: Η μεγάλη αύξηση των μισθών θα γίνει με τις πολλές νέες επενδύσεις
Υπουργείο Εργασίας

Η αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα δεν θα έρθει από νόμου, αλλά από την προσέλκυση πολλών νέων επενδύσεων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συμμετοχή του στο 6ο ετήσιο φόρουμ InvestGR: Foreign Investments in Greece.

Ο υπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι η προσέλκυση επενδύσεων «θα δημιουργήσει τέτοια ταχύτητα στην ελληνική οικονομία και τέτοια ζήτηση στην αγορά εργασίας που η μέση αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα θα φτάσει εκεί λόγω της ζήτησής της».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΥΠΑ. «Θα είναι τραγικό εάν χάσουμε την ευκαιρία αυτών των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να φτιάξουμε το εργατικό δυναμικό που θα χρειαστούμε για τα επόμενα 20 χρόνια. Διότι τέτοιους μεγάλους πόρους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για αυτό το σκοπό δεν θα ξαναβρούμε. Άρα, πρέπει οι πόροι να δοθούν σωστά. Και φυσικά όπως είπατε ένα μεγάλο κομμάτι του reskilling και του upskilling είναι δεξιότητες που «κουμπώνουν» στην πράσινη οικονομία», υπογράμμισε ο Υπουργός.

«Η πράσινη οικονομία είναι μια ανθρώπινη αναγκαιότητα γιατί η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα» ανέφερε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας πως «το ζητούμενο είναι πως θα προσαρμοστεί το ανθρώπινο είδος στις νέες κλιματικές συνθήκες. Αυτό οδηγεί και θα οδηγήσει στην ανάγκη νέων εργασιακών δεξιοτήτων που θα μπορούν να χειριστούν τις νέες τεχνολογίες και τις νέες διαδικασίες».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε μάλιστα την πράσινη ατζέντα «μια μεγάλη ευκαιρία», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπος χώρα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και κύριος εξαγωγέας πράσινης ενέργειας στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και άρα, να έχει και πολύ μεγάλο όφελος από αυτό».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Εργασίας προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξαναπάρουμε αποφάσεις που θα θέσουν την ελληνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της σε κίνδυνο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν η οικονομία λαμβάνει αποφάσεις που δεν αντέχει, στο τέλος θα έρθει ο Τόμσεν».

«Στη λήξη της θητείας μου ο μέσος μισθός στην Ελλάδα θα είναι στα 1.500 ευρώ. Σήμερα ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι περίπου 1.100 ευρώ», δήλωσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ