ΥΠΕΝ: Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα είναι έτοιμοι οι «χάρτες επικινδυνότητας» για τις πλημμύρες
Ανανεώθηκε:
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι χάρτες επικινδυνότητας για τις πλημμύρες απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έχει παραπέμφθεί η υπόθεση για τη «μη έγκαιρη» επικαιροποίηση τους.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ολοκλήρωση των επικαιροποιημένων Χαρτών Επικινδυνότητας Πλημμύρας και των επικαιροποιημένων Χαρτών Κινδύνων Πλημμύρας αναμένεται έως τις 30.11.2023, όπως άλλωστε έχει, ήδη, ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας επικαιροποιούνται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2007/60 κάθε 6 χρόνια. Τα αρχικά Σχέδια ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2018, με 2,5 χρόνια καθυστέρηση, σε σχέση με την προβλεπόμενη προθεσμία της Οδηγίας (22.12.2015).
Όπως επισημάνθηκε και στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, οι Χάρτες πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τα τελευταία κλιματικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των καταιγίδων Ιανός, Elias και Daniel, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος οι Χάρτες να είναι παραπλανητικοί.
Επιστροφή στο σπίτι για τον Γιώργο Μυλωνάκη - Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης
15:58
«Μέχρι την τελευταία μας πνοή, για το Ιράν»: Η Εθνική υπόσχεται τον καλύτερό της εαυτό στο Μουντιάλ
15:55
Στην Γλασκώβη έκθεση για την κούκλα «Barbie» - Η εξέλιξή της από το 1959 έως σήμερα
15:44
Η ηλεκτρική BMW M3 ετοιμάζεται και το M Concept Neue Klasse δίνει μια πρώτη εικόνα
15:33