Χατζηδάκης: Βγήκαμε να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και μας πρόσφεραν 35 δισ. ευρώ
«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν 35 δισ. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου.
Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε πως η χώρα πέτυχε ορισμένα σημαντικά ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, στη δήλωση του αναφέρει:
«Μετά το 2010 ήταν το μεγαλύτερο ποσό έκδοσης δεκαετούς ομολόγου. Με το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών. Το spread αναμένεται να είναι το χαμηλότερο. Το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να κλείσει γύρω στο 3,5%.
Όλα αυτά πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευθεί, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού και αντίστοιχα οφέλη για τους Έλληνες φορολογούμενους.
Αυτό είναι μια επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Mεγάλη ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο - Ξεπέρασαν τα 35 δισ. οι προσφορές
Απόπειρα σαμποτάζ σε πλοία του γερμανικού πολεμικού ναυτικού: Δύο συλλήψεις - Ο ένας Έλληνας
16:11
Ουγγαρία: Κατέθεσε προσφυγή κατά της απαγόρευσης του ρωσικού φυσικού αερίου από την ΕΕ
15:59
Παπασταύρου: Πρωταγωνιστης ο Κάθετος Διάδρομος στην απεξάρτηση απο το ρωσικό φυσικό αέριο
15:55
Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητα
15:54