Σκυλακάκης: Μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη η μείωση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας το 2024
Για το 2024 η μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε προβλέψει η κυβέρνηση και οι καταναλωτές θα απολαύσουν δραστικά χαμηλότερες τιμές, ενημέρωσε την Ολομέλεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Επίσης ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι απαιτούνται επείγουσες παρεμβάσεις ώστε να μην κινδυνεύσουν από διακοπές ρεύματος τα νησιά και η Κρήτη, και εξήγησε ότι ενόψει της τουριστικής περιόδου, οπότε θα υπάρξει αυξημένη τουριστική κίνηση και εξαιτίας της παλαιότητας των μονάδων, οι ανάγκες είναι εξαιρετικά επείγουσες οπότε θα απαιτηθεί εγκατάσταση πρόσθετων μονάδων ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος.
Προσέθεσε πως τις παρεμβάσεις αυτές στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και την Κρήτη πρέπει να τις κάνει η ΔΕΗ, ως ο μόνος πάροχος που μπορεί τεχνικά και οικονομικά να αντεπεξέλθει.
Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 60 εκατ. ευρώ για την Κρήτη και είναι θεμιτό – όπως είπε - για να μην υπάρχει κίνδυνος διατάραξης του τουριστικού μας προϊόντος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της δίμηνης ενίσχυσης
Ρεύμα: Νέα δεδομένα στα τιμολόγια - Μέχρι πότε θα υπάρχουν οι «Έναντι» λογαριασμοί
Κανιβαλισμός πριν από 45.000 χρόνια: Τι δείχνουν τα ευρήματα από σπήλαιο στο Βέλγιο
08:10
Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω της Μάγχης
08:00
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40