ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πράσινο Ταμείο: Πρώτη φάση με αντιπυρικές ζώνες σε 12 δήμους

Πράσινο Ταμείο: Πρώτη φάση με αντιπυρικές ζώνες σε 12 δήμους

Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην «ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α' βαθμού με περιαστικά δάση» εντάχθηκαν οι 12 πρώτοι δήμοι.

Στους δήμους αυτούς είναι: Θέρμη, Πεντέλη, Ερμιόνη, Κρωπία, Κορινθίων, Φυλή, Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, Λαυρεωτική, Πάτμος, Ρέθυμνο, Χαϊδάρι και Κορυδαλλός.

Οι σχετικές αποφάσεις για την ένταξη -κατ' απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας- αυτών των 12 δήμων στην πρωτοβουλία, υπογράφηκαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη.

Η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτημάτων από τους δικαιούχους δήμους θα παραμείνει ανοικτή έως και την 20ή Ιουνίου 2024 και οι εντάξεις θα ολοκληρωθούν έως την 30ή Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ