ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θεοδωρικάκος: Στόχος η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και η αποκλιμάκωση των τιμών

Θεοδωρικάκος: Στόχος η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και η αποκλιμάκωση των τιμών

Οι κ.κ. Θεοδωρικάκος - Σκρέκας κατά την παράδοση - παραλαβή  στο υπουργείο Ανάπτυξης

PANAGOPOULOS - Eurokinissi

Τους δύο μεγάλους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης «που συνδέονται με τη ζωή όλων των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας μας», έθεσε ο νέος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

«Οφείλουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και να πετύχουμε την αποκλιμάκωση των τιμών, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικά αγαθά, σε όσο το δυνατό καλύτερες τιμές» τόνισε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως «το κέρδος είναι θεμιτό αλλά όχι η αισχροκέρδεια».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις κρίσιμες ευθύνες που αναλαμβάνει. «Θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται αλλά να θεωρείτε δεδομένο πως θα υπάρξει σκληρή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε.

Ως προς τον δεύτερο στόχο, του υπουργείου, συνδέεται «με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, την ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας, την προσέλκυση επενδύσεων να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στο μοντέλο παραγωγικότητας της χώρας που εξελίσσεται, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών».

Επεσήμανε παράλληλα πως οι πολιτικές του υπουργείου σχετίζονται με τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός των Ελλήνων να φτάσει τα 1.500 ευρώ.

«Παραλαμβάνω τη σκυτάλη από ένα άξιο στέλεχος, άξιο υπουργό και φίλο μου», είπε αναφερόμενος στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, έκανε δύσκολη δουλειά υπό δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Σκρέκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό στα καθήκοντα του ενώ ευχαρίστησε και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για πολλές και σκληρές μάχες, καθημερινά σε όλα τα επίπεδα, που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, τη στήριξη υγιούς εμπορίου, την ανάταξη της βιομηχανίας και την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας», όπως σημείωσε.

«Δώσαμε σκληρή μάχη με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και οι προσπάθειες έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς» σημείωσε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας πως «η μάχη συνεχίζεται γιατί η ακρίβεια επιμένει».