Πηγές ΥΠΕΘΟ: Ευοδώνονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τις προμήθειες
Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.
MALIAKOS_NIKOSΣυνάντηση με τους τραπεζίτες είχε στις 8 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΟ. Η συνάντηση ήταν συνέχεια της ομιλίας του υπουργού στις 25 Ιουνίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, παρότι δεν ανακοινώθηκε ποτέ.
Τότε, ο κ. Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει τίποτε ούτε στις τράπεζες, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην κοινωνία.
Παράλληλα, είχε καλέσει τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα, με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα, για να μην χρειαστεί κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση.
Όπως επισημαίνουν οι πηγές του ΥΠΕΘΟ, «των παραινέσεων και της συνάντησης του υπουργού με τους τραπεζίτες, ακολούθησε η σημερινή ανακοίνωση της Eurobank για τη μείωση των προμηθειών. Και αναμένεται, προσθέτουν, να ακολουθήσει σύντομα και άλλη τράπεζα. Και μετά άλλη…».
Διαβάστε επίσης: Νέες μειωμένες χρεώσεις και ολοκληρωμένα πακέτα συναλλαγών από την Eurobank
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΒΕΠ: Να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών και για συναλλαγές μεγαλύτερες των 10 ευρώ
Νέα δεδομένα για τις τραπεζικές προμήθειες - Τι λένε οι τράπεζες και η απάντηση Χατζηδάκη
Χατζηδάκης προς τράπεζες: Σύστημα προμηθειών όπως στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες
Ουγγαρία: Έφοδος εισαγγελίας στα γραφεία του κόμματος Όρμπαν - Καταγγελίες για «επιθετική τυραννία»
20:02
Φωτιά στη Μαδρίτη: «Μία από τις πιο πολύπλοκες» στην σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας
19:50
«Βοήθεια, βοήθεια, σταματήστε»: Οι εκκλήσεις του 42χρονου στους αστυνομικούς στην Ιταλία
19:40
Σύγκρουση οχήματος με παράτυπους μετανάστες με ΙΧ: Απεγκλωβίστηκαν 13 άτομα
19:31