Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε θα δοθεί στο επιβατικό κοινό - Οι διαφορές με το μετρό της πρωτεύουσας
Στιγμιότυπο από το πρώτο δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης.
MOTION TEAM / EurokinissiΣτις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί στο επιβατικό κοινό το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με τη βασική γραμμή του να έχει μήκος 9,6 χιλιόμετρα και συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς οδηγούς.
Οι σταθμοί της Θεσσαλονίκης είναι διαφορετικοί από εκείνους της Αθήνας, καθώς οι επιβάτες δεν έχουν πρόσβαση στην αποβάθρα, καθώς η επιβίβαση και αποβίβαση από τους συρμούς θα γίνεται μέσω αυτόματων θυρών.
Τα δρομολόγια θα γίνονται σε πρώτη φάση κάθε τρία λεπτά, με δυνατότητα στη συνέχεια να πραγματοποιούνται κάθε 1,5 λεπτό, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 90 λεπτά του ευρώ και θα έχει διάρκεια 70 λεπτών, σε αντίθεση με το ενιαίο εισιτήριο των 90 λεπτών του μετρό της Αθήνας που κοστίζει 1,20.
Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει, η γραμμή θα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήγει στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, όπου θα συνδέεται με το αμαξοστάσιο Πυλαίας.
Το βασικό δίκτυο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- 13 σύγχρονους σταθμούς με κεντρική αποβάθρα.
- 9,6 χλμ. γραμμής με δύο ανεξάρτητες σήραγγες μονής τροχιάς.
- 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους, οι οποίοι θα κινούνται χωρίς οδηγό αλλά με συνοδούς.
- Συστήματα αυτόματων θυρών για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού αλλά και
- Δημιουργία αμαξοστάσιου έκτασης 50.000 τμ στην περιοχή της Πυλαίας
Νεκρός ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο (vid)
20:55
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από επίθεση νεαρού σε ενοίκους σπιτιού στο Μπόντεν της Σουηδίας
20:48
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου - Θάρρος, πίστη και ανθρωπιά σε έναν διχασμένο κόσμο
20:42
Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ενός βρέφους κατά την επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη
20:29