Χατζηδάκης: Έρχεται μείωση 50% στις προμήθειες των τραπεζών για πληρωμές και εμβάσματα
Έρχεται μείωση 50% στις προμήθειες των τραπεζών για πληρωμές και εμβάσματα σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης 3/12.
Τις επόμενες μέρες έρχονται παρεμβάσεις που θα καλύψουν αυτό που αισθάνεται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, «χωρίς να στέλνει αρνητικά μηνύματα στις αγορές», επισήμανε ο υπουργός.
Στόχος είναι να υιοθετηθούν στοχευμένες, ορθολογικές και αποτελεσματικές πολιτικές, τόνισε.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός ήδη από το καλοκαίρι είχε καλέσει τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα, με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα, για να μην χρειαστεί κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση.
Ενώ, νωρίτερα, τον Απρίλιο το ΥΠΕΘΟ είχε νομοθετήση την μείωση των προμηθειών κατά 50% στις μικρές συναλλαγές.
Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του μέτρου για τη χρήση IRIS στις επιχειρήσεις, με μηδενική προμήθεια από τις τράπεζες.
Τι ισχύει με την φορολόγηση των τραπεζών
«Οι τράπεζες φορολογούνται» ήδη και μάλιστα παραπάνω από τους υπόλοιπους δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απαντώντας σε όσους κρίνουν αρνητικά την δήλωση του πρωθυπουργού πως δεν θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι τράπεζες φορολογούνται μέσω του αναβαλλόμενου φόρου που διευθετεί παλιές εκρεμμότητες, της περασμένης δεκαετίας, με 29% επί των κερδών τους, αντί για 22%.
«Είναι μια υπόθεση αρκετά τεχνική» σημείωσε και πρόσθεσε, υπό αυτή την έννοια το Δημόσιο, το συμφέρει να είναι κερδοφόρες οι τράπεζες «για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηδάκης: Αύξηση 64% στις επενδύσεις από το 2019 - Άλμα 44% στις εξαγωγές
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο
Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη
12:31
Νέα έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακή ροή λάβας στην κοιλάδα Βάλε ντελ Μπόβε (pics&vid)
12:22
Stranger Things: Ένα επικό και βαθιά συγκινητικό φινάλε κλείνει οριστικά έναν τηλεοπτικό μύθο
12:14
Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 «αιώνιοι φοιτητές» - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης
12:04