Πάσχα: Ποιους προορισμούς «ψηφίζουν» οι Έλληνες
«Παραδοσιακοί» πασχαλινοί προορισμοί εντός Ελλάδας αλλά και κοντινές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται και φέτος ψηλά στις προτιμήσεις όσων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για τις μέρες του Πάσχα. Την ίδια στιγμή κερδίζουν έδαφος και τα πιο μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης.
Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA) σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια που προγραμματίζουν οι Έλληνες για το Πάσχα, παρατηρείται μικρή μείωση στις κρατήσεις στους ελληνικούς προορισμούς, σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, κάμψη εμφανίζει η ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες συγκριτικά με την περσινή πασχαλινή περίοδο και οριακή μείωση όσον αφορά στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό των Ελλήνων.
Πάντως στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι η πασχαλινή περίοδος έχει δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο, ποντάροντας στις last minute κρατήσεις των ταξιδιωτών.
Στο εσωτερικό
Εντός συνόρων κινητικότητα παρουσιάζουν προορισμοί σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται ιδιαίτεροι εορτασμοί όπως η Κρήτη (Ρέθυμνο και Χανιά), η Κέρκυρα και Ζάκυνθος, η Χίος, η Σύρος, η Μονεμβασιά, το Λεωνίδιο, η Χαλκιδική, η Άνδρος, η Ύδρα, η Αράχωβα, η Καλαμάτα κ.ά.
Κινητικότητα σε ό,τι αφορά τα τετραήμερα πακέτα καταγράφεται και στη λίμνη Πλαστήρα, τη λίμνη Κερκίνη, τη Λευκάδα τη Μάνη τη Σύρο, τα Ζαγοροχώρια και την Πάτμο.
Στο εξωτερικό
Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Ρώμη, Βερολίνο, Κύπρο, Λισαβόνα, Κωνσταντινούπολη και Παρίσι.
Την ίδια στιγμή όλο και πιο δημοφιλείς γίνονται οι αποδράσεις εκτός Ευρώπης. Από το πιο οικονομικό Κάιρο έως την πιο ακριβή Ιαπωνία. Στις οργανωμένες διακοπές σε μακρινούς προορισμούς κυριαρχούν η Νέα Υόρκη, με πακέτα δώδεκα ημερών και ακολουθούν η Κίνα με πακέτα 11 ημερών, η Ιαπωνία με δώδεκα ημέρες και η Κούβα με πακέτα 10 ημερών.
Τραγωδία στο Μάτι: Προσφυγή συγγενών θυμάτων για τον ομαδικό τάφο στη Νέα Μάκρη
15:51
Αστυπάλαια: Στην κορυφή της Ευρώπης για αληθινές αποδράσεις, σύμφωνα ιταλικά ΜΜΕ
15:42
Gangnam Style του Psy έχει πλέον πάνω από έξι δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube
15:32
Οι Χούθι ανακοίνωσαν το ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας
15:21