Δέσμευση ΥΠΕΝ για υδρογονάνθρακες - Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει «όσο ταχύτερα γίνεται»
Την πρόθεσή του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμούγια την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα «όσο ταχύτερα γίνεται» επισήμανε ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου, κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία της Chevron στο Χιούστον των ΗΠΑ.
Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα των υδρογονανθράκων, με τον κ. Παπασταύρου να δηλώνει:
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα γραφεία της Chevron, μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η εταιρεία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Η παρουσία μου εδώ με μία υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία καταδεικνύει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά μας να εξερευνήσουμε τους φυσικούς πόρους της Ελλάδας προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».
Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Chevron International Exploration and Production, κ. Clay Neff, και η Αντιπρόεδρος, κυρία Liz Schwarze.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο υπερσύγχρονο κέντρο ασφάλειας, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι γεωτρήσεις της Chevron διεθνώς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπεγράφη και η δεύτερη υπουργική απόφαση για τη Chevron με τις συντεταγμένες νότια της Κρήτης
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23