Δάνεια έως 25.000 ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Θεσσαλία: Τι πρέπει να ξέρετε
Ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 12 εκατ. ευρώ αναμένεται ότι θα δημιουργήσει το νέο χρηματοδοτικό μέσο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Πρόκειται για το νέο Ταμείο που δημιουργείται με την ένταξη της πράξης «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ)- Ταμείο Μικροδανείων Ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές», στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021- 2027.
Στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης περίπου 480 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, σε κεφάλαια έως 25.000 ευρώ.
Τα δάνεια θα αφορούν σε χρηματοδοτήσεις σε υφιστάμενες, άνω του ενός έτους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που έχουν έδρα ή υποκατάστημα της κύριας ή δευτερεύουσας δραστηριότητάς τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τι πρέπει να ξέρετε
- Το Ταμείο θα παρέχει άτοκη χρηματοδότηση σε ποσοστό 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% καλύπτεται από τους Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς (ΧΟ).
- Για τη χορήγηση των δανείων δεν θα λαμβάνονται εμπράγματες εξασφαλίσεις.
- Παρέχεται ενίσχυση για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής καθοδήγησης και εκπαίδευσης (mentoring).
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027.
Το τραγούδι της Νταϊάνα Ρος που σπάει τα chart: Τα streams αυξήθηκαν 373% μετά το Stranger Things (vids)
12:19
Αποτροπιασμός στην Αργαλαστή: Νεκρά πάνω από 10 ζώα από φόλες
12:10
Κατερίνα Μποφίλιου: Από την εγκεφαλική παράλυση, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
12:00
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50