Νέος κύκλος αιτήσεων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ - Δύο νέα προγράμματα
Ξεκίνησε ο τέταρτος κύκλος χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Δανείων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας - ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, με την ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Know Your Customer της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).
Συγκεκριμένα, το Ταμείο προσφέρει χρηματοδότηση μέσω δύο υποπρογραμμάτων, το «Δάνεια Επενδυτικού Σκοπού» και το «Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης Ειδικού Σκοπού».
Συγκεκριμένα, τα δύο προγράμματα προβλέπουν:
Δάνεια Επενδυτικού Σκοπού: από 20.000 ευρώ έως 8.000.000 ευρώ, με διάρκεια 60 έως 144 μήνες και περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.
Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης Ειδικού Σκοπού: από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ, με διάρκεια 24 έως 60 μήνες και περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.
Τα βασικά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις, που είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια ή ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, περιλαμβάνουν:
- Άτοκη χρηματοδότηση για το 40% κάθε δανείου από πόρους του Ταμείου
- Επιδότηση επιτοκίου έως 3% για τα 2 πρώτα έτη
- Χαμηλές εξασφαλίσεις - μέγιστο ύψος εμπράγματων εξασφαλίσεων έως 100% του κεφαλαίου
- Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης
- Δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα ESG Tracker by HDB
«Η ενεργοποίηση του 4ου κύκλου του Ταμείου Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ επιβεβαιώνει την ισχυρή ανταπόκριση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Ισμήνη Παπακυρίλλου.
Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα KYC («Know Your Customer») της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στο www.hdb.gr.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιπλέον χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ από το Ταμείο Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
Παπαθανάσης: 20 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Ιράν αλλά θα επιστρέψουν για «στοχευμένα πλήγματα» αν χρειαστεί
16:35
Κακοκαιρία Erminio: Μπαράζ από 112 - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για μεγάλο όγκο νερού
16:28
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 450 θέσεις σε μουσεία
16:27
Ιράν προς Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν από «γελοίες κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ»
16:26