ΧΡΗΜΑ

Οικονόμου: Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές για το Power Pass

Οικονόμου: Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές για το Power Pass
«Η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται», είπε ο Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιστροφής χρήματων για τις υπερβολικές χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου (Power Pass), σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται».

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση και το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου επισήμανε παράλληλα ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Ακόμη, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, «γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του». Ενώ για το κλείσιμο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου είπε, ως ελπίζει να είναι προσωρινή, αλλιώς το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι μεγάλο σε βαθμό που θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τη χώρα μας είπε ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση καθώς δεν χρησιμοποιούμε τον ίδιο αγωγό.

«Είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ