ΧΡΗΜΑ

Στα 60 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν φέτος οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα

Στα 60 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν φέτος οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα
Μετριοπαθείς υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου μπορεί να εισρεύσουν εφέτος πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε περίπου 60 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν εφέτος οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα.

Μετριοπαθείς υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου μπορεί να εισρεύσουν εφέτος πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί καταλυτικά με την ενιαία έκδοση απόδειξης από ταμειακές και POS μετά την υποχρεωτική διασύνδεσή τους από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ανεβάζουν ταχύτητα μήνα μήνα και φαίνεται να σταθεροποιούνται στην περιοχή του 30%-40%.

Από τις αρχές του έτους κάθε μήνα (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους) οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εμφανίζουν αύξηση κατά 17,6% τον Ιανουάριο, 30% τον Φεβρουάριο, 39% τον Μάρτιο, 32% τον Απρίλιο, 36,5% τον Μάιο και36% τον Ιούνιο.

Κάπως έτσι, εφέτος η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ όταν το 2018 ήταν μόλις 37 δισ. ευρώ.

Στην βάση των παραπάνω, άδειο από χαρτονομίσματα και κέρματα είναι πλέον το πορτοφόλι αρκετών καταναλωτών καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα στις πάσης φύσεως οικονομικές συναλλαγές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ