ΧΡΗΜΑ

Αυξήσεις πάνω από 20% στα σχολικά είδη: Πόσο θα κοστίσει φέτος η «τσάντα» του μαθητή

Αυξήσεις πάνω από 20% στα σχολικά είδη: Πόσο θα κοστίσει φέτος η «τσάντα» του μαθητή
H ένωση καταναλωτών συμβουλεύει τους γονείς να φτιάξουν κατάλογο με τα απαραίτητα σχολικά είδη ώστε να κρατήσουν χαμηλά το κόστος ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Επιπλέον επιβαρύνσεις φέρνει στα νοικοκυριά η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στις αυξήσεις «φωτιά» στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά προστίθενται και η αύξηση κυρίως στο κόστος του χαρτιού περίπου κατά 30% που ανεβάζει σημαντικά το ποσό το οποίο θα πρέπει να διαθέσουν οι γονείς προκειμένου να αγοράσουν σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Ένα ευρώ από 50 λεπτά που ήταν πέρυσι κοστίζει ένα απλό τετράδιο, τα σπιράλ 4 ή 5 θεμάτων έφθασαν να πωλούνται 7-8 ευρώ από 4-5 ευρώ, ενώ ένα σετ 24 μαρκαδόρων ανέβηκε στα 7 από 5,5 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Mega.

Προμηθευτές κι αντιπρόσωποι σχολικών ειδών προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές της σχολικής τσάντας που κυμαίνονται από 30 έως 80 ευρώ, ενώ οι κασετίνες ξεκινούν από 9 και φθάνουν ως τα 30 ευρώ.

Πολλές παραγγελίες στα σχολικά είδη γίνονται πλέον διαδικτυακά, δυνατότητα που απέκτησαν στις μέρες των lockdown λόγω κορωνοϊού ακόμη και συνοικιακά βιβλιοπωλεία. Έτσι, οι γονείς μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να βρουν τις φθηνότερες.

Στις οδηγίες της ένωσης καταναλωτών ποιότητας ζωής προτείνεται στους γονείς, αν θέλουν να συγκρατήσουν τα έξοδα για το σχολείο, να κάνουν έναν κατάλογο με τα είδη που είναι απαραίτητα, αφού συζητήσουν με το παιδί τους, τηρώντας αυστηρά τον κατάλογο που έχουν ετοιμάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ