ΧΡΗΜΑ

Βενζίνη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στην τιμή

Βενζίνη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στην τιμή
Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης πανελλαδικά έχει πέσει έπειτα από αρκετούς μήνες κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται στα 1,986 ευρώ. ΙΝΤΙΜΕ

Ελπίδες για αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης φέρνει η μεγάλη χθεσινή «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου, με τους πρατηριούχους να τονίζουν ωστόσο ότι τα πάντα είναι ρευστά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αλλάζουν την κατάσταση πολύ γρήγορα, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Τη δεδομένη στιγμή ωστόσο, τα τιμολόγια που παραλαμβάνουν τα πρατήρια εμφανίζουν πτωτική πορεία όπως επισημαίνει στο CNN Greece η πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

«Στην τελευταία παραλαβή παρατηρείται στα τιμολόγια μια μικρή μείωση της τάξεως του 1 - 1,5 λεπτού όπως αντίστοιχη μείωση καταγράφηκε και στην προηγούμενη παραλαβή. Είναι θετικό ότι έπεσε η τιμή στο βαρέλι, υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά για περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι τα πάντα ανατρέπονται διαρκώς, όπως έχει αποδειχθεί» εξηγεί η ίδια.

Yπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσεις, φτάνοντας σε χαμηλό 8μήνου, πέφτοντας κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι.

Κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης

Την ίδια στιγμή με βάση τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (7/9) η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης πανελλαδικά έχει πέσει έπειτα από αρκετούς μήνες κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται στα 1,986 ευρώ.

Στην Αττική πωλείται κατά μέσο όρο στα 1,939 ευρώ το λίτρο και στη Θεσσαλονίκη στα 1,935 το λίτρο. Η κ. Ζάγκα μάλιστα σημειώνει ότι όσον αφορά στην Αττική τα πρατήρια που αυτή τη στιγμή πωλούν πάνω από 2 ευρώ το λίτρο, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν κάνει ακόμα καινούριες παραλαβές.

Πάνω από τα 2,10 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο συνεχίζει να πωλείται η απλή αμόλυβδη στις Κυκλάδες που διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 2,282 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα που πωλείται μεσοσταθμικά στα 2,146 ευρώ το λίτρο. Σε άλλες περιοχές της χώρας διαμορφώνεται πάνω από τα 2 ευρώ. Όπως, ενδεικτικά στον νομό Σάμου με 2,090 ευρώ το λίτρο, Λέσβου με 2,089 ευρώ το λίτρο, Ρεθύμνης με 2,068 ευρώ το λίτρο, Κεφαλληνίας στα 2,071 ευρώ το λίτρο και Λευκάδος στα 2,063 ευρώ το λίτρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ