ΧΡΗΜΑ

Fuel Pass 2: Μέχρι πότε μπορεί να γίνει χρήση της ψηφιακής κάρτας

Fuel Pass 2: Μέχρι πότε μπορεί να γίνει χρήση της ψηφιακής κάρτας
Η άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας Unsplash

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass 2, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωση της σε κάποιο πρατήριο καυσίμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πλατφόρμα η άυλη ψηφιακή κάρτα - η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC - χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Παράλληλα, σημειώνεται πως το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά και δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του κυβερνητικού επιτελείου, η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μίας τρίτης φάσης επιδότησης καυσίμων με ένα Fuel Pass 3, δεδομένων των λοιπών μέτρων οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν από το βήμα της ΔΕΘ και της πτώσης που καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ