e-ΕΦΚΑ: Σε λιγότερο από μήνα η πληρωμή εξόδων κηδείας
Σε λιγότερο από μήνα από την ημερομηνία της αίτησης καταβάλλονται πλέον τα έξοδα κηδείας, κλείνοντας οριστικά μία εστία ταλαιπωρίας πολλών ετών, όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά, κατά το 2021, καταβλήθηκε για έξοδα κηδείας ποσό συνολικού ύψους 92.993.121,47 ευρώ στους λογαριασμούς 111.383 δικαιούχων, με το ποσό της παροχής να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 834,90 ευρώ.
Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η επιτάχυνση του χρόνου που έχει επιτευχθεί στην απόδοση των εξόδων κηδείας οφείλεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η οριστική εκκαθάριση των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη. «Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών κατά το παρελθόν και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών είναι ότι, μέχρι τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι πολίτες ανέμεναν από 8 έως και 12 μήνες για την πίστωση των εξόδων κηδείας στους λογαριασμούς τους» σημειώνει ο φορέας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν από τον υπολογιστή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εισερχόμενοι στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια» υποενότητα «Απώλεια» και στον δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), με απλά βήματα και χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποιοι θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους έως τις 14 Οκτωβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Γυναίκα έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας - Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο
18:13
Άνω Λιόσια: Δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 72χρονου - Ισχυρίστηκαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία
18:03
Βλάβη στην ηλεκτροδότηση κέντρου επικοινωνιών «καθηλώνει» μεγάλο αριθμό τρένων στη Βρετανία
17:53
Σαμοθράκη: 15χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι στη Γριά Βάθρα - Κάλεσε η ίδια το 112
17:42