ΧΡΗΜΑ

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους Unsplash

Σήμερα τα μεσάνυκτα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανέργων για ένταξή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Γ’ φάσης, για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στη διαδρομή: Αρχική/Εκπαίδευση / Κατάρτιση και εκπαιδευτικό περιεχόμενο/ Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων κατάρτισης μέσω των Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. εισερχόμενοι με κωδικούς TAXISnet.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον κάθε ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει.

Οσοι υποβάλουν την αίτησή τους μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων της Γ' φάσης, θα ενταχθούν στην επόμενη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Παράλληλα, προθεσμία μέχρι σήμερα, Πέμπτη 20/10 και ώρα 23:59 έχουν και οι Πάροχοι Κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. που έχουν ενταχθεί στο αντίστοιχο Οριστικό Μητρώο της ΔΥΠΑ, για να υποβάλουν τα προγράμματα κατάρτισης, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι Πάροχοι Κατάρτισης δύνανται να υποβάλλουν τα προγράμματα κατάρτισης σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναγράφονται στη σχετική με αρ. 503791/21.06.2021 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κατάθεση προγραμμάτων κατάρτισης παρόχων κατάρτισης που έχουν ενταχθεί στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α.

Δείτε εδώ:

Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Σημειώνεται πως τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου «Προγράμματα Αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», πρόκειται να αξιολογηθούν, ώστε να προσφερθούν στους ωφελούμενους-ανέργους.

Οι πάροχοι κατάρτισης των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.Δι.Βι.Μ) των Α.Ε.Ι. μπορούν να συνεχίζουν να υποβάλλουν προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο του παρόντος έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ