ΧΡΗΜΑ

ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση 3.220 ελεύθερων επαγγελματιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση 3.220 ελεύθερων επαγγελματιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία
Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις Pixabay

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας 31/10 ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει από 01/01/2022 πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών, στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:00.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης αποκλειστικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (κλικ εδώ).

Για υποβολή αίτησης πατήστε εδώ

Μπορείτε να δείτε εδώ τους ΚΑΔ που ανήκουν στην ψηφιακή οικονομία (με πράσινη επισήμανση) και αυτούς που δεν είναι επιλέξιμοι (με κόκκινη επισήμανση).

Οι ΚΑΔ της ψηφιακής οικονομίας

Σημειώνεται πως συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 47.656.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία - ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (κλικ εδώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ