ΧΡΗΜΑ

Σκρέκας: Διερευνώνται και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη στην ενεργειακή κρίση

Σκρέκας: Διερευνώνται και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη στην ενεργειακή κρίση
Για όσο διαρκέσει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, των ευάλωτων συμπολιτών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Το θέμα της ενεργειακής κρίσης δεν έχει κλείσει» δήλωσε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε πως για όσο διαρκέσει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, των ευάλωτων συμπολιτών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας παράλληλα την δημοσιονομική ισορροπία της χωράς και ανέφερε ότι διερευνώνται άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει από τις πιο φθηνές τιμές λιανικής ρεύματος στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι οι λογαριασμοί είναι αισθητά μειωμένοι.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε για άλλη μια φορά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επιδότησης προέρχεται από την φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας, ενώ σε ένα μικρότερο ποσοστό συμμετέχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σχολίασε ακόμα ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά υποδειγματικά τη χωρά, αντιμετωπίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει προνοήσει να υπάρχει τέλος ενός λεπτού ανά κιλοβατώρα -τη στιγμή που επιδοτείται από 30 έως 70 λεπτά η μεγαβατώρα-, το οποίο προωθείται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κίνδυνου.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχει νομοθετηθεί ένα επιπλέον τέλος 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα φυσικού αεριού για την ηλεκτροπαραγωγή για να δημιουργηθεί δεύτερη δεξαμενή αντιστάθμισης κίνδυνου.

Κατέληξε δε, ότι έχει σταλεί επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, και την επίτροπο Ενέργειας να μπει ένα τέλος το οποίο θα συγκεντρώνεται κεντρικά στην Ευρώπη για να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά σε κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ