ΧΡΗΜΑ

Φθηνότερο το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο – Μείωση 12% στις τιμές

Φθηνότερο το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο – Μείωση 12% στις τιμές
Ο μέσος όρος των χρεώσεων κινείται στα 34,7 λεπτά του ευρώ για τον Δεκέμβριο, όταν είχε διαμορφωθεί στα 39,8 λεπτά τον προηγούμενο μήνα ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μειωμένες κατά 12% εμφανίζονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο.

Οι προμηθευτές λιανικού ρεύματος ανάρτησαν τις χρεώσεις που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα στις ιστοσελίδες τους, τηρώντας την υποχρέωση για δημοσίευση των τιμών μέχρι τις 20 του κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν έως το πρωί τις Δευτέρας 21/11, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των χρεώσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου κινείται στα 34,7 λεπτά του ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στα 39,8 λεπτά.

Οι τιμές του Δεκεμβρίου

ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 39,2 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh.

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 36,8 λεπτά του ευρώ ανά kWh.

Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 35 λεπτά ανά kWh στο βασικό της πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 32,27 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.

ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 30,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Generous, με την έκπτωση συνέπειας (20%) για τον επόμενο μήνα.

Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 31,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τον Δεκέμβριο. Με την έκπτωση συνέπειας, τιμή της εταιρείας ελαττώνεται στα 29,8 λεπτά ανά KWh.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 32,9 λεπτά ανά kWh τον Δεκέμβριο.

NRG: Ανακοίνωσε 31,9 λεπτά ανά kWh για το πρόγραμμα Prime.

Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 38,9 λεπτά ανά kWh για τον Δεκέμβριο.

ΕΛΙΝ: Χρέωση 28,5 λεπτά ανά kWh στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort (με πάγιο 4,9 ευρώ). Στο πρόγραμμα Power On! Home (με πάγιο 1 ευρώ) της εταιρείας, η χρέωση είναι 31 λεπτά του ευρώ.

Volterra: Ανακοίνωσε χρέωση 39,8 λεπτά ανά ΚWh.

Σημειώνεται πως η τελική χρέωση που θα δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος για τον επόμενο μήνα θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των κρατικών επιδοτήσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιδοτήσεις δεν αφορούν στην αρχική τιμή της χρέωσης, αλλά στην εξοικονόμηση που θα καταγραφεί στην κατανάλωση ρεύματος.

Αντίστοιχα, μειωμένες αναμένεται να είναι και οι κλιμακωτές κρατικές επιδοτήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία θα συνεχίσουν να απορροφούν πάνω από το 80% των αυξήσεων και δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα καλυφθούν στο σύνολο τους από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ