ΧΡΗΜΑ

Γεωργιάδης - Καλάθι νοικοκυριού: Επιπλέον μειώσεις τιμών αυθημερόν από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης - Καλάθι νοικοκυριού: Επιπλέον μειώσεις τιμών αυθημερόν από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ
Ο υπουργός, που θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης καταστήματα μεγάλων «αλυσίδων» Intime

Το καλάθι του νοικοκυριού, ενισχύει το υγιή ανταγωνισμό και οι αλυσίδες κάνουν πάνω από 30 επιπλέον μειώσεις τιμών αυθημερόν, σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, που θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης καταστήματα των σούπερ μάρκετ, Κρητικός, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Το χαμηλότερο «Καλάθι» αυτή την εβδομάδα παρουσίασε η αλυσίδα Κρητικός, ενώ από πολύ κοντά ακολουθούν Σκλαβενίτης, ΑΒ και Μασούτης. Το καλάθι ενισχύει το υγιή ανταγωνισμό με τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, ΑΒ, Γαλαξίας και ΣΥΝΚΑ να κάνουν πάνω από 30 επιπλέον μειώσεις τιμών αυθημερόν!».

ΕΕΑ: Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές αξιολογούν θετικά το «καλάθι του νοικοκυριού»

Τι θα περιέχουν «εορταστικό καλάθι» και «Καλάθι του Αη Βασίλη»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το εορταστικό καλάθι θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.

Για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο «καλάθι του νοικοκυριού» μπαίνουν βασιλόπιτα, τσουρέκι και σοκολάτα, από γλυκίσματα ενώ στην κατηγορία του κρέατος αυξάνονται οι επιλογές για τους καταναλωτές. Πέραν του κοτόπουλου και του χοιρινού δηλαδή, «μπαίνουν» επίσης, γαλοπούλα και μοσχάρι. Εκτός καλαθιού μένουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες προκειμένου να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με ζαχαροπλαστεία και φούρνους που πωλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Το «καλάθι του Αη Βασίλη»

Σε ό,τι αφορά στο νέο καλάθι που δημιουργείται για τα παιχνίδια και θα ισχύσει από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται για τη δημιουργία ενός επιμέρους "καλαθιού” από πλευράς των εξειδικευμένων καταστημάτων που πωλούν παιχνίδια και συμφώνησαν από κοινού με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνολικά θα περιλαμβάνονται οι παρακάτω κατηγορίες παιχνιδιών: βρεφικά, επιτραπέζια/παζλ, κούκλες, κατασκευές, παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, φιγούρες αθλητικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια, τηλεκατευθυνόμενα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, παιχνίδια μίμησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ