ΧΡΗΜΑ

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Αυξήθηκαν οι αλυσίδες που συμμετέχουν- Δείτε τις αναλυτικά

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Αυξήθηκαν οι αλυσίδες που συμμετέχουν- Δείτε τις αναλυτικά
Περισσότεροι από 1.200 κωδικοί παιχνιδιών περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Άη Βασίλη» καθώς συμμετέχουν πλέον 30 αλυσίδες. Eurokinissi

Το «καλάθι του Άη Βασίλη» έκανε πρεμιέρα το πρωί της Τετάρτης με τη συμμετοχή 15 αλυσίδων παιχνιδιών, ενώ έως το τέλος της ημέρας αυξήθηκαν σε 30.

Αντίστοιχα οι κωδικοί των προϊόντων που περιλαμβάνονται στα 30 συνολικά «καλάθια» πλέον ξεπερνούν τους 1.200, από τους αρχικά 700.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για την περίοδο των γιορτών και τις χριστουγεννιάτικες αγορές παιχνιδιών των καταναλωτών για τα μικρά παιδιά θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου 2023.

Την υποχρέωση να συμμετάσχουν είχαν οι αλυσίδες παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και οι μικρότερες μπορούσαν εθελοντικά να δημιουργήσουν το δικό τους «καλάθι». O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στο CNN Greece τις προηγμένες μέρες είχε κάνει λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον και των «μικρότερων» της αγοράς για το «καλάθι του Άη Βασίλη». Κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε στην «πρεμιέρα» του μέτρου.

Έτσι, αναρτημένους καταλόγους με παιχνίδια στην πλατφόρμα e-καταναλωτής έως τώρα έχουν οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Bla Bla, Boom, Comfuzio, Efantasy.gr, ePaixnidia, etoy.gr e-TZa.gr, funny bunny.gr, GA Toys, Happy Market, Hartorama, Jumbo, Koumis, Mothercare, Mουστάκας, Νίκος Αντωνίου, Οικονόμου, Perfect Toys, Πλαίσιο, Playmobile, Πολίτης Κλήμης, Prenataι, Τoys, Toy city, Toys 24,Toys-shop.gr , Verginis, Βιβλιοστάσιο, yuppie, Ζaharias.

Ανάμεσα σε όσα παρατηρούνται είναι πως στο «καλάθι του Άη Βασίλη» συμμετέχουν αρκετές αλυσίδες όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και από μικρότερες πόλεις της χώρας, όπως και καταστήματα που δεν είναι αμιγώς «παιχνιδάδικα», πχ. βιβλιοπωλεία.

Επισκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σε καταστήματα παιχνιδιών

Καταστήματα παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτόβουλία, αλλά και σούπερ μάρκετ όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» επισκέπτονται σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, o Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρουν οι αλυσίδες στους καταναλωτές καθώς επέλεξαν να μην βάλουν μόνο ένα προϊόν από καθεμία από τις 10 κατηγορίες, όπως είχαν την υποχρέωση. Αντίθετα έβαλαν περισσότερα παιχνίδια κάθε κατηγορίας, αυξάνοντας το σύνολο των κωδικών που περιέχουν τα «καλάθια του Άη Βασίλη».

Σημείωσε επίσης ότι όπως γίνεται αντίστοιχα και με το «καλάθι του νοικοκυριού» την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει και η σύγκριση των τιμών με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ