ΧΡΗΜΑ

Εορταστικός τζίρος: «Ζεσταίνεται» η εμπορική κίνηση στην αγορά

Εορταστικός τζίρος: «Ζεσταίνεται» η εμπορική κίνηση στην αγορά
Οι προσδοκίες των εμπόρων φέτος είναι ο εορταστικός τζίρος να ξεπεράσει τα 3,6 δισ. ευρώ, του περσινού Δεκεμβρίου Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Στις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους και τις εορταστικές αγορές των καταναλωτών «ποντάρει» ο εμπορικός κόσμος για τόνωση της κατανάλωσης και του τζίρου του.

Τα εμπορικά καταστήματα ήταν χθες, για δεύτερη συνεχή Κυριακή ανοιχτά, με τους εμπόρους να παρατηρούν αυξημένη αγοραστική κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εορταστική αγορά φαίνεται ότι αρχίζει να «κινείται» παρά το γεγονός, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα, το «δώρο» στον ιδιωτικό τομέα. «Η χριστουγεννιάτικη αγορά, ως συνήθως, «ζεσταίνεται» με το δώρο των Χριστουγέννων, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται να ξεπερνά τα 1,6 δισ. ευρώ» προσθέτει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως οι προσδοκίες των εμπόρων φέτος είναι ο εορταστικός τζίρος να ξεπεράσει τα 3,6 δισ. ευρώ, του περσινού Δεκεμβρίου.

Η εμπορική κίνηση στην Αττική σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, εξελίσσεται αρκετά καλά από πλευράς επισκεψιμότητας, ενώ η συνέχεια αναμένεται καλύτερη. «Είναι εμφανές πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών προσελκύει πρώτα το γιορτινό κέντρο της Αθήνας, τα πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ενώ ακολουθούν χωρίς να υστερούν τα εμπορικά καταστήματα στις μεγάλες και μικρότερες περιφερειακές αγορές των στολισμένων πόλεων της Αττικής» εξηγεί.

Αυξάνονται οι κωδικοί στο «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την αγορά των παιχνιδιών στην οποία αυτή την περίοδο γίνεται μεγάλος όγκος αγορών από τους καταναλωτές, από την προηγούμενη Τετάρτη και έως τις 11 Ιανουαρίου εφαρμόζεται η πρωτοβουλία «Το Καλάθι του Άη Βασίλη».

Ο αριθμός των αλυσίδων που συμμετέχουν στο μέτρο αυξήθηκε από τις 10 που ήταν στην πρεμιέρα του μέτρου το πρωί της Τετάρτης, στις 34 τις επόμενες μέρες ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης οι επιχειρήσεις τον ενημέρωσαν για περαιτέρω αύξηση των κωδικών παιχνιδιών που γεμίζουν το καλάθι».

Μεταξύ των επιχειρήσεων στις οποίες οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το «καλάθι του Άη Βασίλη» περιλαμβάνονται μάλιστα πέραν των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται αμιγώς στον κλάδο των παιχνιδιών και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αλλά και βιβλιοπωλεία που διαθέτουν επίσης παιχνίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ