ΧΡΗΜΑ

Ρεύμα: Αυξημένο κατά περίπου 11 λεπτά το τιμολόγιο της ΔΕΗ τον Ιανουάριο

Ρεύμα: Αυξημένο κατά περίπου 11 λεπτά το τιμολόγιο της ΔΕΗ τον Ιανουάριο
Αναμένονται ανακοινώσεις επιδοτήσεων από την κυβέρνηση INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αυξημένο κατά περίπου 11 λεπτά, σε σχέση με το Δεκέμβριο, είναι το τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο.

Το πάγιο είναι 3,5 ευρώ, η τιμή της κιλοβατώρας είναι 0,489 ευρώ για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 0,501 για πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Η χρέωση νυχτερινής ενέργειας είναι 0,448 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο η τιμή ήταν 0,38 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 0,392 για τις επιπλέον.

Αναμένονται ανακοινώσεις επιδοτήσεων από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την προηγούμενη εβδομάδα «η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2023.

«Για αυτό και υπάρχει ένα απόθεμα 1 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό» τόνισε.

HEPI: Πόσο ακριβό είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στην Αθήνα

Κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης κυμάνθηκε η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPI).

Όπως φαίνεται από το τελευταίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) που προσδιορίζεται σε μηνιαία βάση από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την εταιρεία VaasaETT οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, κατέγραψαν οριακές διακυμάνσεις τον Νοέμβριο σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, η οικιακή τιμή ρεύματος στην Αθήνα παρουσίασε αύξηση κατά 1% σε σχέση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στα 30,49 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ