ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μπαράζ» πληρωμών άνω των 900 εκατ. ευρώ
Έχει ξεκινήσει η καταβολή πληρωμών ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστώθηκε σε 124.769 δικαιούχους η ειδική ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τη αγορά λιπασμάτων, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να αναφέρει ότι έγιναν αποδεκτά κατ' αρχήν τιμολόγια αξίας 547,7 εκατ. ευρώ.
Επίσης, έχει ξεκινήσει η πληρωμή για την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος, των Νέων σε ηλικία αγροτών, έτους αιτήσεων 2022, για πάνω από 560.000 δικαιούχους με ποσό 845 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός στην πληρωμή της εξόφλησης του υπολοίπου 30% της Βασικής Ενίσχυσης έτους αιτήσεων 2022, του πρασινίσματος και των νέων σε ηλικία αγροτών, περιλαμβάνονται:
- οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης έτους αιτήσεων 2022, πλην μικρών εξαιρέσεων για τις οποίες απαιτείται επί πλέον έλεγχος ή προσκόμιση δικαιολογητικών,
- η πρώτη κατανομή Εθνικού Αποθέματος 2022, σε 15.553 αιτούντες που κρίθηκαν δικαιούχοι μετά από έλεγχο.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά κατανέμεται Εθνικό Απόθεμα χωρίς οριζόντια μείωση της αξίας των υφιστάμενων δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Η κατανομή έγινε με την αξιοποίηση των ποσών που σχόλαζαν και προέρχονταν από οριζόντιες μειώσεις της αξίας των δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από το 2018 και μετά, ενώ το υπόλοιπο ποσό που παραμένει αδιάθετο επαρκεί για την κάλυψη και όσων παραγωγών, μετά από ελέγχους, διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης Εθνικού Αποθέματος.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «δεν κατανεμήθηκε Εθνικό Απόθεμα σε όσους παραγωγούς δήλωσαν αποκλειστικά εκτάσεις βοσκοτόπων σε καλή γεωργική κατάσταση χωρίς ζωικό κεφάλαιο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενιαία ενίσχυση των αγροτών για το 2022
Υπογράφηκε η συμφωνία ONEX – Hanwha: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας, ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας
08:42
Οι επόμενες κινήσεις του Corallia Ventures: Οι χρηματοδοτήσεις 300.000 ευρώ για startups και το ενδιαφέρον για ΑΙ, Υγεία, Ναυτιλία
08:37
Έβρος: Πέντε περιοχές σε συνεχή επιφυλακή - Πάνω από 150.000 στρέμματα κάτω από το νερό (vid)
08:30
«ΦΕΣΙ» 1,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Από ποινές φυλάκισης και πρόστιμα έως «λουκέτο» και πολυετείς καθείρξεις: Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο
08:28