ΧΡΗΜΑ

Μarket pass: Πότε ξεκινούν οι πιστώσεις - Ποιό είναι το ύψος της ενίσχυσης

Μarket pass: Πότε ξεκινούν οι πιστώσεις - Ποιό είναι το ύψος της ενίσχυσης
Θα λαμβάνουν από 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα PIXABAY (ΑΡΧΕΙΟ)

Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πιστώσεις του Market Pass στους λογαριασμούς ή στην άυλη κάρτα των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση,οι 8.400.000 δικαιούχοι θα λαμβάνουν από 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα.

«Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ότι το market pass «ισχύει και σε φιλοξενούμενους. Στην αίτηση συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοι. Εάν επιλέξουμε ΙΒΑΝ έχουμε μία μείωση 20%. Το 10% είναι για μία τετραμελή οικογένεια 52 ευρώ. Σε κάρτα θα μπουν κάθε μήνα τα χρήματα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Στο ΙΒΑΝ θα μπουν στο τέλος Φεβρουαρίου οι τρεις μήνες και στο τέλος Μαΐου οι επόμενοι τρεις».

Σχετικά με το phishing, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι θα αποζημιώνονται τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης. «Βάζουμε μία δικλίδα ασφαλείας έως τα 1000 ευρώ ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής. Βεβαίως, οι τράπεζες πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να προστατεύσουν τη λειτουργία αυτού του συστήματος. Προστατεύουμε τους καταναλωτές, από τα 1000 ευρώ και πάνω αποζημιώνονται από την τράπεζα. Είναι ένα δίκτυ προστασίας για να μη συμβαίνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας γιατί - όπως είπε - «είναι μία ευκαιρία να μπούμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Δουλέψαμε τόσο καιρό, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την εμπειρία μας και να κριθούμε όπως προβλέπει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ