ΧΡΗΜΑ

Γεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το καλάθι του νοικοκυριού

Γεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το καλάθι του νοικοκυριού
Για τον νόμο Κατρούγκαλου ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι, «έχει φέρει πολλές αδικίες στους συνταξιούχους και ψάχνουμε να βρούμε λύση» Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην αναβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης, Fitch αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία κι άλλη ευρωπαϊκή χώρα αναμένεται να υιοθετήσει το καλάθι του νοικοκυριού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «...Λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές», ωστόσο προσθέτει «με την κίνηση αυτή ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε επίσης ότι «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις προβλέψεις και τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκες». Μαλιστα ανέφερε ότι ήδη ο Ιανουάριος του 2023 πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις.

Πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου «έχει φέρει πολλές αδικίες στους συνταξιούχους και ψάχνουμε να βρούμε λύση».

Το καλάθι του νοικοκυριού πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης

Για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνεται πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης. Ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία, παρόμοιο καλάθι με τη χώρα μας ετοιμάζει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόϊδευαν το καλάθι θα καταπιούν τη γλώσσα τους, εκτιμώντας ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, οι τιμές των προϊόντων, οι δουλειές, οι συντάξεις, αλλά για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή δεν είχε να μας πει κάτι.

Τι είπε για τη σύλληψη Σαράφη

Με αφορμή τη σύλληψη του λεγόμενου Μάξιμου Σαράφη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «την ώρα που έπαιρναν τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα, έβαζαν έναν απατεώνα να κατηγορεί πολιτικούς τους αντιπάλους για μαύρα λεφτά. Αυτό δεν θα το σκεφτόταν ούτε ο Μακιαβέλι», δήλωσε ο κ. Γεωργιαδης, καθώς ο Μάξιμος Σαράφης είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νοβάρτις.

Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και μεταξύ άλλων είπε ότι, «το χαρτί που έστειλε ο κ. Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς δεν είχε ονόματα, αυτά τα ονόματα τα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αυτή η υπόθεση είναι συμπαιγνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμος, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συνταγματικά του όρια».

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι προφανές ότι το έστησαν από κοινού ώστε να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου για το απόρρητο της ΕΥΠ»

Αναφερόμενος στον κ. Ράμμο, σημείωσε ότι «όταν ο λαός επανεκλέξει τη ΝΔ, θέλω να πιστεύω θα έχει ευαισθησία να φύγει, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ήταν λανθασμένη επιλογή, την ψήφισε και η ΝΔ αλλά κάναμε λάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ