ΧΡΗΜΑ

Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο

Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο
Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου κινούνται στα ίδια επίπεδα, ή και λίγο χαμηλότερα, από εκείνους του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι ο αρμόδιος υπουργός έφερε ως παράδειγμα έναν καταναλωτή που κάνει λογαριασμό από 500 – 1000 KWh και έχει επιλέξει ως πάροχο τη ΔΕΗ, ο οποίος τον Ιανουάριο χρεωνόταν 22 λεπτά/kWh (μετά την επιδότηση) και τον Φεβρουάριο 21 λεπτά/kWh.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε: «Στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές μέχρι να τελειώσει η κρίση».

Επεσήμανε ότι η έκτακτη αυτή περίοδος δεν έχει τελειώσει, άρα όλοι οφείλουμε να καταναλώνουμε ενέργεια με σύνεση, πρόσθεσε δε ότι αυτό ήδη το κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, που είναι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στη μείωση της ζήτησης ενέργειας (-13%) το τέταρτο 3μηνο του 2022.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υπογράμμισε ότι η τιμή το έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, από τα επίπεδα άνω των 300 ευρώ που βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο, τώρα κινείται κάτω από 60 ευρώ κι αυτό τον μήνα είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο.

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε επίσης ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας) στις στέγες και για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Οι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν προς τα τέλη Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ