ΧΡΗΜΑ

Ρύθμιση οφειλών: Νέο σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για συνεπείς οφειλέτες

Ρύθμιση οφειλών: Νέο σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για συνεπείς οφειλέτες
Αναμένονται εξαγγελίες για κάποια σχήματα δόσεων που θα αφορά σε συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση Shutterstock Stock Photos

«Ανάσα» σε δανειολήπτες και άλλους οφειλέτες με νέα και παλαιά χρέη θα δώσει το νέο σχήμα ρυθμίσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως η εξειδίκευση θα γίνει την τετάρτη 15/2 από το Οικονομικό Επιτελείο.

Συγκεκριμένα, για ένα σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, έκανε λόγο ο Πρωιθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη.

Όπως είπε αναμένονται εξαγγελίες για κάποια σχήματα δόσεων που θα αφορά σε νέους συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, που δημιούργησαν δηλαδή νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια.

«Δεν αρκεί μόνο η στήριξη στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται και χάνουν δόσεις ρύθμισης. Υπάρχουν συμπολίτες μας που ήταν απόλυτα συνεπείς και αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά την Πανδημία. Θέλουμε να κάνουμε κάτι και για αυτούς», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα 72 ή 120 δόσεων ρύθμισης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης,αύριο Τετάρτη θα δοθούν και οι διευκρινίσεις σχετικά με το εφάπαξ επίδομα από 200 έως 300 ευρώανάλογα με την προσωπική τους διαφορά, ως έκτακτη ενίσχυση για όσους δεν είδαν ακέραια αύξηση έως 7,75% στις συντάξεις τους.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους θα είναι να μην έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου και να μην ωφελήθηκαν από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και θα είναι «ανάλογη με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας».

Πρόκειται για μια κίνηση που επιτρέπει ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ