Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Αυξάνεται και διευρύνεται – Τι αλλάζει
Ανανεώθηκε:
Αυξάνεται στα 250 ευρώ από τα μέχρι πρότινος 150 ευρώ ενώ παράλληλα διευρύνεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους απασχολούμενους στους τομείς της υγείας αλλά και τους Πυροσβέστες.
Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση της νέας δέσμης μέτρων ανακούφισης των πολιτών που προανήγγειλε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός, διευρύνονται και οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το συγκεκριμένο είδος επιδόματος.
«Για τα υπόλοιπα Υπουργεία θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αποφάσεις για τις κατηγορίες δικαιούχων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 80 εκατ. ευρώ -κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό μόνιμο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ένα πακέτο με συνολικά επτά μέτρα στήριξης:
- Χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους
- Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
- Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο
- Καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων
- Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
- Νέο πλαίσιο ρυθμίσεών οφειλών
- Βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
SPONSORED
«Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπατριώτες που βρίσκονταν στο Flotilla», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
23:59
Η Μέρκελ καλεί την Ευρώπη να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
23:49
Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο
23:40
Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - «Πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο»
23:29