ΧΡΗΜΑ

Market Pass: Σήμερα η πρώτη δόση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο

Market Pass: Σήμερα η πρώτη δόση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023 Eurokinissi

Σε δύο δόσεις θα λάβουν το Market Pass οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις 28/2 και επέλεξαν να κατατεθούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους λογαριασμό, με την πρώτη καταβολή να γίνεται σήμερα Παρασκευή 3/3.

Συγκεκριμένα, η σημερινή πληρωμή αφορά στους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και σε αντίθεση με την άυλη κάρτα, τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, σημειώνεται πως είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με τα όσα θα λάμβαναν οι δικαιούχοι αν είχαν επιλέξει την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης για αγορές σε καταστήματα τροφίμων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι δικαιούχοι που είχαν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν την ενίσχυση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η δόση θα αφορά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληρωμές του Market Passαφορούν 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για το Market Pass (κλικ εδώ) μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ