ΧΡΗΜΑ

Ηρώ Φερεντίνου - Παγκρήτια Τράπεζα: «Να αφήνουμε τη δουλειά μας να μιλάει για εμάς»

Ηρώ Φερεντίνου - Παγκρήτια Τράπεζα: «Να αφήνουμε τη δουλειά μας να μιλάει για εμάς»
Ηρώ Φερεντίνου, Chief Operating Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας Παγκρήτια Τράπεζα

Συνέντευξη με άξονα τη γυναικεία ενδυνάμωση στον τραπεζικό τομέα και τη δική της προσωπική διαδρομή, παραχώρησε στο CNN Greece η κυρία Ηρώ Φερεντίνου, Chief Operating Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η Παγκρήτια Τράπεζα, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία μετασχηματισμού,
έχοντας θέσει το ζήτημα του women empowerment σε υψηλή προτεραιότητα: Ήδη τα
τελευταία δύο χρόνια συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις αυξήθηκε από 28% σε 34% και σε επίπεδο ανώτερων διευθυντών από 26% σε 32%, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση μέσα από ένα ανοιχτό περιβάλλον στο οποίο δίνονται ευκαιρίες και προκύπτει ίση αξία στην εργασία.

Με βάση το τρίπτυχο Team Working – Reskilling – Προσφορά, η κυρία Φερεντίνου εξιστορεί τη διαδρομή της μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας πώς μπορεί κάθε «γυάλινη οροφή» να «σπάσει».

«Ήμουν πάντοτε προσηλωμένη στο αποτέλεσμα για να μπορέσω να πείσω», δηλώνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας όμως ότι παράλληλα βρισκόταν σε μία διαρκή αναζήτηση περιθωρίων αυτοβελτίωσης και εξέλιξης.

Τέλος, η κυρία Φερεντίνου αναφέρεται στο προσωπικό της moto, εκείνο που δίνει η ίδια ως συμβουλή στην κόρη της: «Να αφήνουμε τη δουλειά μας να μιλάει για εμάς».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης της κυρίας Ηρούς Φερεντίνου, Chief Operating Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας στο CNN Greece.