ΧΡΗΜΑ

Ρεύμα: Συνεχίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις τον Απρίλιο - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ρεύμα: Συνεχίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις τον Απρίλιο - Σήμερα οι ανακοινώσεις
Pexels - Anete Lusina

Σήμερα Παρασκευή 24/3, ανακοινώνονται οι κρατικές επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για τον Απρίλιο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, παρά τα σενάρια για μηδενική ενίσχυση, λόγω των χαμηλών χρεώσεων από τους παρόχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, οι λογαριασμοί ρεύματος θα είναι μειωμένοι για τα νοικοκυριά και τον Απρίλιο και υπογράμμισε πως «από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυρά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα».

Ωστόσο, μιλώντας την Τετάρτη (22/3) στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Σκρέκας άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται η κατάργηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο στόχο (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης ρύθμιση για τον «ενεργειακό τουρισμό», δηλαδή την μετακίνηση καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο αφήνοντας χρέη στον προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να θίγεται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή.

Αναλυτικά οι τιμές των παρόχων

ΔΕΗ:Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 16,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,7 λεπτά ανά KWh.

Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 22,77 λεπτά/KWh, μετά την έκπτωση, για τον Απρίλιο. Με την έκπτωση, το τιμολόγιο αναπροσαρμόζεται στα 16,77 λεπτά/kWh. Στο Elpedison Economy, η χρέωση του τον Απρίλιο είναι 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

ΗΡΩΝ: 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα GENEROUS HOME, χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ με την έκπτωση συνέπειας (20%) η τιμή είναι 15,68 λεπτά ανά KWh.

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 19,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 13,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value η χρέωση ανέρχεται στα 14 λεπτά του ευρώ ανά kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 16,4 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, ενώ για μεγαλύτερη κτανάλωση η χρέωση είναι 17,9 λεπτά ανά kWh. Το οικονομικότερο πρόγραμμα ανέρχεται στα 11,9 λεπτά ανά kWh.

Watt & Volt: Τον Απρίλιο θα ισχύει χρέωση 14 λεπτά ανά kWh, στο οικονομικότερο πρόγραμμα της εταιρείας.

ΕΛΙΝ: Η χρέωση είναι 14,8 λεπτά ανά kWh τον Απρίλιο.

NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας και στα 13,94 λεπτά ανά kWh με την έκπτωση συνέπειας.

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 18,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 16,4 λεπτά του ευρώ/KWh για τα οικιακά τιμολόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ