ΧΡΗΜΑ

Καλάθι του Πάσχα: Νέες λίστες σήμερα στα σούπερ μάρκετ με «φόντο» την τιμή του οβελία

Καλάθι του Πάσχα: Νέες λίστες σήμερα στα σούπερ μάρκετ με «φόντο» την τιμή του οβελία
INTIME

Το «Καλάθι του Πάσχα» - δηλαδή το διευρυμένο με εποχικά προϊόντα «Καλάθι του νοικοκυριού» - μπαίνει σήμερα στη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του, με ισχύ έως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. 

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναρτούν σήμερα στο e-καταναλωτής τις ανανεωμένες λίστες με τα προϊόντα που επέλεξαν να συμπεριλάβουν στα «καλάθια» τους. Μεταξύ των οποίων για την πασχαλινή περίοδο: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Ωστόσο στο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας που ήδη εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα» οι περισσότερες εξ αυτών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν ήδη ανανεώσει τις λίστες τους, προχωρώντας σε μειώσεις στις τιμές των αμνοεριφίων. Έως και χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, στα σούπερ μάρκετ οι τιμές του αρνιού ξεκινούσαν από 9,69 ευρώ/κιλό ενώ στο κατσίκι από 9,90 ευρώ το κιλό. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τις αρχικές λίστες που είχαν αναρτήσει τα σούπερ μάρκετ την Τετάρτη 5 Απριλίου, έως και χθες, καταγράφηκε μείωση στις λίστες τους μέχρι 96 λεπτά/κιλό στα αμνοερίφια.

Οι τιμές σε αρνί και κατσίκι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ανταγωνισμού τόσο μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που επιχειρούν να συγκρατήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές που κάνουν τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, όσο και στην υπόλοιπη αγορά.

Ενδεικτικό είναι ότι και τα κρεοπωλεία όπως έχει επισημάνει στο CNN Greece ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης, το φετινό Πάσχα συμπιέζουν το κέρδος τους και παρά τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται, πωλούν στις περσινές τιμές το αρνί και κατσίκι στα καταστήματα τους. Στις περσινές τιμές ωστόσο δηλώνουν πως πωλούν και οι επαγγελματίες της Βαρβακείου αγοράς την οποία μάλιστα επισκέφθηκε χθες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην τρίτη εβδομάδα το «Καλάθι των νονών»

Παράλληλα στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει σήμερα το «Καλάθι του Νονών» στα καταστήματα παιχνιδιών, το οποίο περιλαμβάνει παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατοειδή.

Έως τώρα στο μέτρο που εφαρμόζεται επίσης έως το Μεγάλο Σάββατο, συμμετέχουν 34 επιχειρήσεις. Τόσο οι μεγάλες αλυσίδες (υποχρεωτικά) όσο και μικρότερα καταστήματα από όλη την Ελλάδα (εθελοντικά). Άλλωστε η κίνηση στα καταστήματα του κλάδου αναμένεται να κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και εντείνονται οι αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ