myPROPERTY: Με ποιες νέες υπηρεσίες εμπλουτίζεται η πλατφόρμα
Ανανεώθηκε:
Με νέες ψηφιακές υπηρεσίες και δυνατότητες για τη διευκόλυνση πολιτών και συμβολαιογράφων, εμπλουτίζεται το myPROPERTY.
Πρόκειται για περιπτώσεις, όπως: τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, που γίνονται μετά από προσύμφωνο, oι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, όταν δεν προκύπτει φόρος ή αυτός έχει εξοφληθεί.
Ειδικότερα δύο νέες Αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ καθιστούν δυνατή την:
- Επέκταση της ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων από τους συμβολαιογράφους, όταν πρόκειται για σύνταξη του οριστικού συμβολαίου για τη μεταβίβαση ακινήτου, μετά από προσύμφωνο. Προϋπόθεση είναι το οριστικό συμβόλαιο να μην απέχει πάνω από δύο χρόνια από το προσύμφωνο.
- Κατάργηση του πιστοποιητικού του άρθρου 105 του ν. 2961/2001 στις δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής που εκδίδονται μέσω του myPROPERTY, όταν από αυτές δεν προκύπτει φόρος ή αυτός έχει εξοφληθεί. Αντί αυτού, χρησιμοποιείται η ψηφιακή δήλωση, η οποία αντλείται από την πλατφόρμα myPROPERTY, συνοδευόμενη από μια απλή υπεύθυνη δήλωση για τη μη μεταβολή των στοιχείων.
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε:
«Η ψηφιοποίηση στις φορολογίες Κεφαλαίου συνεχίζεται και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το myPROPERTY βοηθά τους επαγγελματίες και τους πολίτες να κάνουν πιο εύκολα τις συναλλαγές ακινήτων».
ΚΟΣΜΟΣ
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
ΣΠΟΡ
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 - Του απονεμήθηκε βραβείο ειρήνης (vid)
19:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
ΚΟΣΜΟΣ