Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς θα κάνετε αίτηση - Πότε μπορούν να εξαργυρωθούν τα voucher
Από το απόγευμα της Παρασκευής (9/6) θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, οι δικαιούχοι καθώς τελικά πήρε παράταση η προθεσμία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει σήμερα στις 17:00 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.
Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.
- Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με ένα κλικ εδώ.
- Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με ένα κλικ εδώ.
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Το Brent, η χήνα Μπρεντ και η ιστορία του πιο διάσημου δείκτη πετρελαίου
11:24
Αντίστροφη μέτρηση για το «Διάβολος Φοράει Prada 2» - Το νέο εντυπωσιακό τρέιλερ (vid)
11:20
Στην Εισαγγελία η Ελένη Ζαρούλια για την έκδοση του φυλακιστηρίου - Θα κρατηθεί στη φυλακή Θήβας
11:17
Τι σημαίνει η ανωτέρα βία στις εξαγωγές φυσικού αερίου που κήρυξαν χώρες του Κόλπου
11:11