ΧΡΗΜΑ

Προσαύξηση μισθού το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους σε βιομηχανίες

Προσαύξηση μισθού το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους σε βιομηχανίες
Εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ

Διευκρινίσεις για τη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του σήμερα 14/9.

«Στο νομοσχέδιό μας έχουμε μία διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων - αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού όπου τους επιτρέπουμε να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο» σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός και επισημαίνει πως:

«Αυτό το κάναμε διότι με οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε στο γραφείο μας αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά - χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα-, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν διότι η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ