Το ανώτατο επίδομα θέρμανσης σε όλη τη Θεσσαλία ζητά η ΕΣΕΕ
Τη χορήγηση του ανώτατου επιδόματος θέρμανσης στο σύνολο της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Στην επιστολή της ΕΣΕΕ επισημαίνεται πως, «η θεομηνία που έπληξε την κοινωνία της Θεσσαλίας αδιαμφισβήτητα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές τόσο για τους κατοίκους όσο και την οικονομία της Περιφέρειας», προσθέτοντας ότι «μια σημαντική παράμετρος αφορά το ενεργειακό κόστος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που συνδέεται και με το επίδομα θέρμανσης».
«Έτσι με δεδομένο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας βρίσκονται ήδη στον σχεδιασμό για την νέα περίοδο θεωρούμε απαραίτητο τη γενίκευση του ανώτατου επιδόματος θέρμανσης για την Θεσσαλία» σημειώνει.
Πιο συγκεκριμένα και εφόσον, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, κατά τα φαινόμενα, ισχύσει ο ίδιος τρόπος υπολογισμού του άρθρου 3 της ΥΑ Α.1156/2022, «ζητούμε να υπαχθεί ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας στον ανώτατο προβλεπόμενο συντελεστή 1,62».
«Το μέτρο αυτό θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ορθοποδήσουν συντομότερα» υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τριετίες: Ποιοι θα κερδίσουν από τον χρόνο προϋπηρεσίας - Αναλυτικός οδηγός με παραδείγματα
Βουλγαρία: Παράνομη μονάδα παραγωγής κάνναβης ανακαλύφθηκε σε πρώην ορυχείο ψευδάργυρου
20:16
Η κυβέρνηση προχωρά στην σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών – Ποιος είναι ο επικεφαλής της
20:08
Σε θετικό κλίμα η τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Βουλγαρίας για το μεταναστευτικό
19:59
Πότε έρχεται το επόμενο τριήμερο - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
19:49