Προσαύξηση μισθού το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους σε βιομηχανίες
Ανανεώθηκε:
Διευκρινίσεις για τη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του σήμερα 14/9.
«Στο νομοσχέδιό μας έχουμε μία διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων - αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού όπου τους επιτρέπουμε να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο» σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός και επισημαίνει πως:
«Αυτό το κάναμε διότι με οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε στο γραφείο μας αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά - χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα-, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν διότι η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα».
Κώστας Σκρέκας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν ζήτησα κάτι παράνομο, η υπόθεση να οδηγηθεί τάχιστα στην δικαιοσύνη
14:10
LIVE: Ελληνόκτητα τα δύο από τα τρία πλοία που χτυπήθηκαν στα Στενά του Ορμούζ - Στα χέρια του Ιράν το «Epaminondas»
14:04
Το «I Am Legend» επιστρέφει: Ο Γουίλ Σμιθ και ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ενώνουν δυνάμεις για sequel
14:00
Μητσοτάκης σε Ράμα: Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ
13:57