ΧΡΗΜΑ

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Η τιμή του ψωμιού, οι  συστηματικοί έλεγχοι που διενεργεί η ΔΙΜΕΑ στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας καθώς και πάγια αιτήματα που αφορούν στον κλάδο των αρτοποιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου,  με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.

Ο κ. Σκρέκας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου, ζήτησε από τους αρτοποιούς να παραμείνουν σταθερές οι τιμές στο ψωμί.

Από την πλευρά τους οι αρτοποιοί, όπως επισημαίνει στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Μούσιος, ανέφεραν πως στην παρούσα φάση δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αυξήσεις στο ψωμί καθώς έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια αποκλιμάκωσης στις διεθνείς τιμές των σιτηρών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δεσμευτούν για το χρονικό διάστημα της διατήρησης των τιμών αφού δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στο μέλλον κι αν αυτή η αποκλιμάκωση θα αποτυπωθεί στην τιμή των αλεύρων.

Την ίδια στιγμή όπως έχει επισημάνει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το CNN Greece στους επαγγελματίες του κλάδου επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με τις υψηλές τιμές συνολικά των πρώτων υλών, ενώ το προηγούμενο διάστημα τους είχαν ανακοινωθεί αυξήσεις από πλευράς των προμηθευτών τους στο αλεύρι, τις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Μούσιο «απορρόφησαν» οι επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης το υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας ότι η ΔΙΜΕΑ ελέγχει συστηματικώς τα μεικτά περιθώρια κέρδους στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας και πως, σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιπτώσεις αθέμιτης κερδοφορίας στις κατηγορίες των αλεύρων, θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Τέλος συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του κλάδου για τη χρήση του όρου «φούρνος» μόνο από τις επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν στον εσωτερικό τους χώρο όλο τον κύκλο παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας, από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι την τελική έψηση αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ