ΧΡΗΜΑ

Καθυστερούν οι ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Καθυστερούν οι ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
EUROKINISSI

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση όλων των απαραίτητων ΚΥΑ, για τη χορήγησή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αν εξαιρεθούν οι ΚΥΑ για τα σχετικά επιδόματα των εργαζομένων στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας και για τους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι υπόλοιποι δικαιούχοι αναμένουν «εδώ και δύο χρόνια περίπου» ενημέρωση σχετικά με τα δικά τους επιδόματα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι η σχετική Γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο ολοκληρώθηκε εδώ και δύο χρόνια περίπου, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των απαραίτητων ΚΥΑ για τη χορήγησή του, ακόμα δεν έχει προχωρήσει σχεδόν τίποτα.

Οι μόνες ΚΥΑ που εκδόθηκαν, κι αυτές με πολλά προβλήματα ήταν για τους εργαζόμενους στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας και για τους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Θεωρώντας απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την όλη καθυστέρηση, ζητάμε να μας αποστείλετε άμεσα τα σχέδια όλων των σχετικών ΚΥΑ, όπως άλλωστε δεσμευτήκατε σε συνάντησή μας και ταυτόχρονα να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ